OM ANETTE BRINK

HEM

Anette Brink - Vem Är jag?

Företaget

Samtal och behandlingspartner är ett företag som främst har inriktat sig på personlig utveckling där samtalet och den intuitiva dialogen är nyckeln till utveckling. Samtalet har en klar och tydlig pedagogisk struktur som leder till självkännedom och ökad medvetenhet, hur relationer, sociala sammanhang och existentiella frågor påverkar en människas personliga utveckling.

Genom ökad medvetenhet om sig själv förbättras kommunikationen till den egna individen och människor i vår omgivning som kan vara familj eller arbetsplats osv Med ökad självmedvetenhet förebyggs utbrändhet, stress, oro och minskad trötthet. Som samtalspedagog kan jag vara din mentor eller coach om du står inför ett viktigt beslut eller förändringar både privat eller på arbetet.

Som teoretisk och filosofisk bas används relationsbaserad psykoanalys, modern social konstruktionism, psykologi, kognitiv vetenskap samt system- komplexitetsteori. Jag arbetar individuellt, parrelationer, familjekommunikation och företagsgrupper. Som samtalspedagog lyssnar jag med öppna sinnen utan förutfattade meningar. Jag är din professionella samtalspartner.

 

Om mig

Hösten 2016 drabbades jag av cancer. Det var andra gången i mitt liv. Den första gången var naturligtvis en chock som för alla andra, men jag var stark och segerviss – jag skulle komma tillbaka snabbt. Och det gjorde jag, starkare än någonsin. När jag fick diagnosen en andra gång, mer än tio år efter den första, blev jag skärrad på riktigt. Varför hände det här mig, jag som tyckte att jag gjorde allting rätt. Och varför en gång till?

Jag har alltid varit prestationsinriktad. Att komma framåt, gärna uppåt och med en ständig önskan om att nå allt bättre resultat har varit naturligt för mig. Lika naturligt var det därför att för 20 år sedan starta – Human Power Sweden AB.

Jag kände så starkt att mina insikter kunde hjälpa även andra att växa, förändra eller helt enkelt acceptera att saker och ting är som de är.

Mina klienter brukar säga att jag är varm och har ett naturligt sätt. Det är jag naturligtvis glad för, precis som jag blir glad när jag ser mina klienter hitta tillbaka till sin lust. För oavsett om det skaver i familjen, relationen eller i arbetslivet finns det alltid en väg fram, det kan bara vara svårt att få syn på den ibland.

Med en frisk kropp som får träna och utmanas, bra mat och någon som lyssnar då och då kommer vi väldigt långt. Men de flesta av oss hamnar någon gång i livet i en svacka där vi behöver lite handräckning. Jag är en sådan hand. Varken mer eller mindre.

Man ska inte behöva få cancer för att lära sig ta tillvara på livet. I just mitt fall blev det mina största motgångar som jag tvingades ta mig igenom, men åren som samtalspedagog har lärt mig att aldrig relativisera. Jag värderar inte motgångar eller ställer dem mot varandra. Känner du att du skulle vilja prata med någon professionell så ska du ta den känslan på allvar.